onsdag 24 oktober 2012

Vyoo viko wapi?

Vyoo viko wapi? - Var kan jag hitta toaletten? (på Swahili)

Det är en passande överskrift för i veckan som varit har det vankats magsjuka! Så där har ni förklaringen till att inläggen inte duggar tätt :)
Julia har klarat sig bra, men jag (Maja) har haft 2 jobbiga dygn med förkylning och feber, som sedan följdes av 2 jobbiga dygn med magsjuka.
Nu är det över och jag är väldigt glad över att vara på benen igen!

Under veckan som varit har vi också haft vår första utekväll i Homa Bay. Det var en trevlig liten pub med svängig musik. Vi gick dit med vår granne som var med oss på sjukhuset i Migori.

Vi har också börjat mata fåglar i vår trädgård, det är mysigt att ha kompisar som återkommer, tänkte vi. Så det tänker vi fortsätta med. De är vackra i alla möjliga färger och storlekar!
Vi har också räddat två stycken bebisgetter som kommit bort från flocken. Vi satt i godan ro på altanen när vi hörde att de skrek. Så vi fick rycka ut och efter en stund lyckades vi få in de små i hagen igen och då sprang de genast för att dia, så de var troligtvis väldigt hungriga. Dagens goda gärning.

Kristendomen är väldigt central här. Vi prövas ständigt. När vi berättar att vi inte är troende så är reaktionen alltid: Aha, ni är muslimer? Buddister? De har väldigt svårt att förstå att man inte kan tro på någon gud alls. Det blir dock ofta intressanta diskussioner kring ämnet. Bland annat var det en kille som blev jätteförvånad när visa att vi tror att människan härstammar från aporna och att det levt dinosaurier på jorden, det trodde han absolut inte på.. Där ser man, tänkte vi, och förstod hur de tänker när vi säger att vi inte tror på gud..

I Homa Bay är solen fantastisk, och stark. Vi försökte köpa mer solkräm i affären idag, men det finns inte. Alla bara skrattar. Jag trodde kanske att även svarta människor kan bränna sig i solen med tanke på att även de blir mörkare när de vistas i solen. Tji fick vi :-D Schampoo försökte vi också köpa, allt som finns är för svart krulligt hår, och många innehåller ägg. Nice! haha

Vi har fått önskemål om att lägga upp lite bilder på hur staden Homa Bay ser ut, så jag har strosat runt lite med kameran för att fånga staden.

En annan trevlig sak är att vi numera har två favoritmatställen. Båda har ris, det är ett bra tecken! Ris anses annars vara ganska dyrt och förekommer ganska sällan på matställena vi varit på. Men på dessa två ställen har vi funnit ris så där tänker vi äta varje dag framöver.

 På vår altan har vi det fint när vi läser i skuggan.
 Första måltiden efter magsjukan :)
 Homa Bay uppifrån kullen. Vi bor nere vid vattnet. Man ser också
hur vattenhyacinten ser ut uppifrån.
 På Homa Bay's gator.

 På marknaden.
 På marknaden.
 En liten verkstad, vi tror de lagar bilar..
Ett hus utmed stora gatan i Homa bay.
 
 
Tack ska ni ha som kommenterar på bloggen! Det är jättekul att läsa här ifrån :)


2 kommentarer:

  1. Vad roligt det är att läsa vad som händer hos er!! Vad skönt att du mår bättre nu, Maja. Kan inte varit kul att ligga där och vara sjuk, magsjuka är inget vidare :/ Hoppas ni håller er borta från det resten av vistelsen nu. Vi har också varit lite förkylda, även Alicia har varit täppt i näsan, men på bättringsvägen nu :) Roligt att se bilder från byn. Grattis till riset :) Vi tänker på er! Många kramar //Nathalie och Alicia

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej! Så himla kul att ni läser bloggen :) Nej, det va tufft, men när man är frisk kan man knappt komma ihåg hur jobbigt ddet var. Hoppas ni kryar på er. William skickade en bild på första snön idag, det såg slaskigt ut.. :( Ha det så bra! Hälsa lillan<3 Kramar fråm Maja

      Radera