söndag 14 oktober 2012

14 oktober


Nu har vi sovit vår första natt i vårt tält.
Herregud! De har haft nattmässa i flera av kyrkorna hela natten så det har varit ljud och oväsen hela natten, vi trodde först det var högljutt festande som störde oss, men på morgonen fick vi veta att det varit nattmässa. De har hållit på hela natten och hela dagen fram till klockan tre på eftermiddagen, men nu har de äntligen blivit trötta och gått hem :)

Idag, söndag är Homa Bay en sovande stad. Det har varit så lugnt och skönt. På marknaden fanns en del säljare, vilket var bra när vi skulle fylla vårt nya kylskåp med frukter, men i övrigt har staden varit väldigt lugn.

Under förmiddagen har jag suttit i solen och läst artiklar till uppsatsen och Julia har letat artiklar på nätet. När vi sedan skulle ta lunch gick vi till ett trevligt litet ställe som de kallar "Hotel" Dessa små matställen erbjuder inga rum som namnet kanske kan antyda. De har lokal mat för en billig peng. Idag fick vi mat, efterrätt och två stora flaskor vatten för 38kr. Perfekt, tycker vi :)

Tänkte lägga upp lite bilder på vårt boende. Vi bor i ett ganska stort tält med toalett och dusch. Idag har vi även fått in en kylskåp så att vi kan ha goda frukter, smör och dricka i tältet. Göttit!


 Våra sängar.

 Handfat och garderob.

 Toalett till vänster, dusch till höger.

 Härlig utsikt från uteplatsen:)

 Andra grannar

 Nere vid Viktoriasjön.

 Viktoriasjön.
Som ni kan se så är Viktoriasjön till stora delar täckt av vattenhyacint som har tagit över sedan ca 10 år tillbaka. Det är riktigt sorgligt att se, förödande för staden.. Båtarna kan inte längre ta sig ut och Homa Bay som har varit en fiskstad kan inte längre fiska som innan och färgan som gick härifrån till Kisumo har slutat gå då båtar bara fastnar i hyacinten. Igår när vi var nere vid den före detta piren såg vi tre killar som stod på land och vaktade en fjärde kille som var nere i "sjön" för att fiska bland hyacinten. Det är riskabelt berättade killarna och de såg väldit allvarliga ut. Flodhästar lever i sjön och de kommer upp på land i skymningen. (Vi har ännu inte sett några..) Vi tror att det är faran för flodhästar och bakterier i sjön som gör att det är farligt?

 Tältet :)



4 kommentarer:

  1. Boendet ser riktigt mysigt, hoppas det blir bra där :)
    //William

    SvaraRadera
  2. Vad fint ni verkar ha det. Grymma är ni. Kram Hanna i klassen

    SvaraRadera
  3. Det här var en trevlig sida att följa. Ni är bäst! Allt ser riktigt bra ut. Leif

    SvaraRadera
  4. Jättekul med alla bilder! Tältboendet är ju en lite udda lösning, vad är de andra husen i byn byggda av?

    SvaraRadera