lördag 3 november 2012

Jagade av en sjungande tjockis

En härligt galen dag!

Det går bra för vår uppsats :) Vi har under veckan som gått slutfört våra intervjuer och även transkriberat dem (Skrivit ut alla bandinspelade intervjuer på datorn). Vi blev klara med transkriberingen i fredags kväll så i helgen har vi tagit helt ledigt.

Vi ville göra en liten utflykt och bestämde oss för att ta oss upp till toppen på Asego Hill som är en gammal vulkan intill Homa Bay. Förmiddagen spenderade vi i solen och tog sedan med oss matsäck på vår lunch-hike.

Det blev en härlig lördagstur! Det visade sig att det var ganska brant att ta sig upp på kullen, men det var inte så långt. Det tog inte mer än en timma upp och väl uppe på toppen blev vi väldigt förvånade när vi insåg att det satt en sjungande fårahed gömd bland buskarna på toppen och hade ett gäng kor med sig upp. Det var en mycket speciell och lite otäck känsla att höra honom sjunga, och vi skymtade en lila turban och en käpp vid ett tillfälle.
Vi hade tänkt äta vår medhavda lunch på toppen, men det fanns ingen skugga och toppen var förutom hem till korna och fåraherden, även hem till tusentals fjärilar och andra flygande ting. Så där stannade vi inte allt förlänge..

Efter en trevlig middag på Ruma med vår favoritservitris, som under en del av middagen avnjöts i totalt mörker. Strömavbrott ala Kenya.. Så promenerade vi hemmåt för en lugn kväll. På vägen hem gick vi in i en folksamling där människor stod utanför en bar och tittade på ett liveband. Det var riktigt bra så vi stod kvar en stund. Efter en stund fick vi väldigt mycket uppmärksamhet och vi började sakta förstå att sångaren möjligen, kanske sjön något om Muzungo (Vita människor). Folk skrattade och tittade på oss och sångaren kom ut bland publiken. När vi insåg att han var ute efter oss så flydde vi i panik, men Julia fastnade i sångarens/tjockisens klor under några ögonblick av panik. Det blev en kollektiv skrattfest! Mycket lyckat!

Imorgon ska vi ge oss ut på vår första safaritripp, om vädret tillåter.

Påväg upp på Asego Hill

Det var brant.

 Utsikt över viktoriasjön

Påväg

Fåraherdens käpp. Sången och stämningen var ytterst märklig..

Här skulle vår lunch avnjutas. Det var fler som var intresserade.


Det var många som huserade på toppen.

Storken, från ovan.

Svettig macka till lunch och härlig utsikt över Homa Bay och Viktoriasjön.
Den uppmärksamma kan se att vattenhyacinterna har blåst ut en del från land idag.
Till kvällen var de dock tillbaka igen.
 
Barn i Homa Bay

Den sjungande tjockisen, i rött ;-)
 
 
 
Tack till er som kommenterar! Det är så roligt att läsa. Fortsätt gärna med det :)





3 kommentarer:

  1. Va mysig helg ni har haft:). Så flitiga, då var ni verkligen välförtjänta av lite ledig tid. Hahaha jag riktigt kände den panikänsla ni fick när Julia blev fångad av tjockisen:) hade varit kul att veta hur texten gick. Va nu rädda om er så ser jag fram emot nästa blogginlägg:). Många pussar och kramar från Belle ps alla vita luktar inte gott, bara Maja som är en riktig fräch

    SvaraRadera
  2. Hej Julia och Maja!
    Det är riktigt kul att kunna följa erat äventyr här på bloggen! Vad flitiga ni varit som genomfört alla intevjuer. Kommer bli intressant att läsa den uppsatsen. Kram Elin A

    SvaraRadera
  3. Alltså HAHA vad roligt det är att läsa om erat äventyr. Bästa godnattsagan ever! Imorgon åker jag själv till Afrika men tyvärr inte till er, även om jag gärna hade velat. Läskigt med flodhästarna, bada för fan inte!! Nice med svettiga mackor, man slipper ju lägga dom i klämmen på TG.

    SvaraRadera